Економіст Борис Кушнірук дав інтерв’ю в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» списання Коломойському 4,3 млрд. гривень боргу перед «ПриватБанком». 

Все було вкрадено ще давно паном Коломойським і ці кошти було виведено. 4,3 мільярда — це був кредит через компанію-«пустушку», на якій нічого не було. Тому, умовно кажучи, з неї ви нічого отримати і не могли, — прокоментував економіст цю ситуацію.

Ми спостерігаємо, як Ігорю Коломойському дають заробляти на державі значні кошти. Питання полягає у всіх тих схемах, до яких був причетний український олігарх і коли держава спроможеться почати вимагати саме від нього кошти, не даючи, до того ж, заробляти зараз, під час війни, на корупційних схемах, підсумував Борис Кушнірук.

Якщо не буде кримінального провадження щодо самого пана Коломойського, не буде винесено вирок щодо нього та його бізнес-партнера, якщо не буде (авт. — вироку) щодо керівника банку «Привату», який був задіяний в цій схемі, — якщо цього не буде, це значить, що нас свідомо грабують і ніхто нічого повертати не збирається, — переконаний економіст.

Учасник ефіру ГІТ також розповів, що в Коломойського таких схем є доволі багато і він таким чином хоче обнулити будь-яку заборгованість перед Україною. Держава повинна була б здійснити кроки, щоб в судовому порядку довести його зв'язок з усіма цими компаніями, а також, що виведення коштів здійснювалось в інтересах мільярдера. У зв’язку з цим, мало б постати питання про конфіскацію всього його майна на користь держави.