Політолог, військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю про ситуацію на фронті, забезпечення озброєнням війська, а також загрозу з білорусі.

Політолог наголосив на домінування росії в повітрі: «Ми так чи інакше підемо у наступ. Ми так чи інакше звільнимо Херсон найближчим часом, я вважаю. Але питання у тому — якою ціною. Якщо у нас буде домінування у повітрі, домінування у артилерії, то це буде для нас з найменшими втратами.»

 Стосовно підготовки референдумів, дійсно: їх готують і на Херсонщині, і в Мелітополі, і на Луганщині: в Лисичанську і Сєвєродонецьку зокрема. Тільки це ігри самих з собою в криве дзеркало, тому що ні Президенту України, ні народу України, ні Збройним силам України не цікаві ці псевдореферендуми, їх результати, — наголосив він.

Це фактично гра на внутрішнього споживача, на думку військовослужбовця.

Щодо подальших дій білорусі Кирило Сазонов прокоментував, що керівництво держави не забирає війська з кордону та вони готові його переходити. Росія ніби продала вогнемети білорусі — росія просто переганяє в білорусь свою техніку під виглядом продажів. У військах, що стоять на кордоні, росіян — до 80% і вони переодягнені в білоруські форми. В Барановичах на аеродромі російські льотчики готують білоруських колег і залишаються самі, це — вертольотчики.

Білорусь готується до війни. Ймовірний термін: як тільки путін окупує (авт. — колишню) Донецьку область, якщо зможе, оголосить про завершення спецоперації, так званої, і почне другу. У другій фазі буде брати участь лукашенко і війська білорусі зайдуть на нашу територію, — повідомив він.

Білорусь по факту була в стані війни з Україною з 24 лютого 2022р., тому нічого не змінюється. А командування ЗСУ до цього готове.