Лідер політичного руху “Малиновий Клин — Independent Kuban” Дмитро Доровських дав інтерв’ю в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» про діяльність руху та власну творчість.

Політичний активіст веде власний телеграм-канал і має близько 40 тисяч підписників. На фейсбук-сторінці рух має поки 2 тисячі підписників. Активісти «Малинового Клину» в рф працюють інформаційному підпіллі: розповсюджують ідеї та обмінюються інформацією.

Щодо другого Форуму «Вільних народів росії» Дмитро Доровських прокоментував:

Про права поневолених регіонів і російських народів треба спілкуватися, тому що у росії ця тема заборонена.

На запитання: чи підтримують кубанці українців у протистоянні російській військовій агресії, він повідомив, що частина жителів Кубані проти війни, але це не масове явище.

Дмитро Доровських додав, що на Кубані багато загиблих учасників російсько-української війни:

Ми такі ж лідери, як і Бурятія: в нас загиблих з Кубані багато. Тобто, як це буває, Москва спершу відправляє (авт. — на війну) регіони.

На Кубані мешкає 90% росіян, але більшість — це люди українського походження. Національне самовизначення є проблемою для кубанців.

Лідер політичного руху “Малиновий Клин — Independent Kuban” подальший розвиток Кубані вбачає або в незалежності, або в об’єднанні з Україною, — в будь-якому випадку: подалі від Москви.

Головне — це відродження української культури на Кубані, української ідентичності, — наголосив Дмитро Доровських.