Військовий та політичний оглядач групи Інформаційний спротив, експерт Українського центру дослідження проблем безпеки імені Дмитра Тимчука, блогер "Злой Одессит" Олександр Коваленко дав інтерв’ю в ефірі ГІТ щодо наданого Україні озброєння, а також ситуацію на фронті.

Він впевнений, що українська армія зможе відтіснити російські війська від Харкова ближче до кордону.

Російські окупанти деякий час на півночі та північному напрямку від Харкова мали недостатню групу окупаційних підрозділів для того, щоб утримувати тимчасово захоплену територію. Тому контрнаступальні дії України були достатньо успішними, — розповів військовий та політичний оглядач.

Росіяни підсилили своє угрупування на північному та північно-східному напрямку від Харкова, для того, щоб зробити буфер безпеки та утримувати якомога довше цю територію. В результаті це послабило деякі можливості російської армії на Донецькому плацдармі, тому що вони вимушені використовувати цей людський ресурс саме в Харківській області. Окупанти довго не зможуть тримати оборону на цьому плацдармі. Оскільки в зв’язку з появою М-142, ЗСУ можуть використовувати по одній батареї М-142, що на Херсонському, Запорізькому, Донецькому та Харківському плацдармах.