олександр лукашенко вважає, що війну в Україні може закінчити «хоч зараз», але для цього є головна умова – Україна має сісти за стіл переговорів.

Свою думку білоруський диктор висловив в інтерв'ю AFP.

«Це все залежить від України. Наразі особливість моменту в тому, що цю війну можна закінчити на більш прийнятних умовах для України. Але Україні ніхто не дасть закінчити війну», – заявив лукашенко, цитує його Белта.

Насамперед, за його словами, Україна має сісти за стіл переговорів та «пообіцяти ніколи не загрожувати росії».

«І погодитися, що вони не загрожуватимуть ніколи росії і не матимуть на території України ту зброю, яка загрожуватиме російській території. Це головне. А денацифікація та інше – це філософія. Головне – безпека росії. Ніколи російська влада, маючи цю міць та багатство росії, не відступиться від цього», – сказав самопроголошений президент.

За його словами, якщо з території України не буде «загрози» для росії, то рф тоді дасть Україні «гарантії безпеки».

При цьому Лукашенко вважає, що «Херсон, Донецьк, Луганськ» – це вже не обговорюється.

«Можна було говорити у лютому-березні про це. Розумієте, там живуть російські люди, яких українці гнобили. А навіщо? … Навіщо тоді було російську мову забороняти, навіщо було всередині України проводити ту політику, яку проводили Порошенко, Зеленський? Вони ж весь час зсередини штовхали Україну цим до війни», – вважає він.