У понеділок, 25 липня, 65-й день народження відзначає колишній голова Затурцівської сільської ради Волині Володимир Андрійович Патійчук.

Народився Володимир Патійчук у селі Ясенівка Рожищенського (нині – Луцького) району. Закінчив Доросинівську середню школу. Навчався на слюсаря-ремонтника у ПТУ №1 у Луцьку, служив у війську, працював у рільничій бригаді в місцевому колгоспі.

У 1989 році вступив у Львівський сільськогосподарський інститут (нині – Львівська національна аграрна академія), одружився і осів у Затурцях.

Спочатку трудився землевпорядником, а в 2002 році мешканці села довірили Володимиру Андрійовичу очолити місцеву громаду.

Протягом 18 років Володимир Патійчук головував у сільській раді. За цей час чимало змінилося в Затурцях і в довколишніх селах. Протягом 2003-2005 років Затурцівська сільрада газифікувала всі села, які їй належали.

Із 2015 року активно працювали над створенням об'єднаної територіальної громади, формування якої завершилось у 2017 році. Це стало новим поштовхом для розвитку сіл. У Затурцях збудували нове сучасне приміщення лікарської амбулаторії, відкрили поліцейську станцію, ресурсний центр, щороку капітально ремонтували по одній дорозі.

Після місцевих виборів 2020 року, на яких Володимир Патійчук посів 2-ге місце із 6 кандидатів, він зайнявся впровадженням на місці інвестиційного проєкту зі створення на території громади вітрових електростанцій. Київські інвестори уже знайшли і уклали договори оренди на 33 ділянки під майбутні вітряки, але реалізацію проєкту зупинила війна.

Та все ж Володимир Андрійович вірить, що проєкт вдасться втілити в життя. Адже за відновлювальними джерелами енергії майбутнє. Та й плату за оренду землі інвестори вносять чималу – 800 тисяч гривень.

Дружина пана Володимира – Віра Леонтіївна – працює кухарем у їдальні місцевої спеціалізованої школи-інтернату. Патійчуки виростили і виховали двох дітей: доньку і сина. Син Андрій, торішній випускник Волинського національного університету імені Лесі Українки, нині служить у Прикордонних військах. Донька Світлана живе з сім'єю і працює у Києві.

Тішиться Володимир Патійчук поки що єдиними онуком Михайликом.

І вірить у перемогу України у війні!

Фото різних років Володимира ЛУК'ЯНЧУКА

Володимир Патійчук в дитинстві ( у центрі) з батьками і старшими братами
Володимир Патійчук в дитинстві ( у центрі) з батьками і старшими братами

В родинному колі
В родинному колі