Політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю про нові заяви американської конгресвумен Вікторії Спартц та внутрішньополітичне життя України. 

Тут вона вже є більше таким активним, я б не сказав суб’єктом, а точно таким активним об’єктом внутрішньо політичної саме кухні. Тому, дійсно, її заяви, вони серйозно б’ють по іміджу безпосередньо Офісу президента України, керівництва, того ж самого Єрмака, — прокоментував політолог заяви Вікторії Спартц.
Пані Спартц, вона свою роль виконала максимально і, можливо, навіть вийшов трохи перебір: ніхто не очікував, що Корбана позбавлять його громадянства, — додав він.

Хоча, судячи з її заяв, Вікторія Спартц пропонувала українській владі самостійно вирішувати питання щодо посадовців, проте ми бачимо, наскільки змінилося її позиціонування.

Загалом, те, що озвучує Спартц щодо України, відображає реальність.

 Коли ми атакуємо Єрмака або Татарова — тих, про кого говорить Спартц, все-таки потрібно усвідомлювати, що вони все-таки лишаються гвинтиками цієї системи. Вони її відбудовують в інтересах конкретного політичного лідера, якого обрали в 2019 році, відповідно, це — Президент Зеленський. Тому вважати, що демон, тут, знаєте, такий Єрмак, якого якщо знімуть — все буде прекрасно. Я думаю, що це помилково, тому що очевидно, що Єрмак виконує ті завдання, які ставить перед ним Президент, — підсумував Ігор Чаленко принципи кадрової політики в українській державі.