Президент Володимир Зеленський заявив, що на газовий терор Росії потрібно відповідати санкціями.

Про це глава держави сказав у своєму традиційному зверненні до українців.

«Сьогодні стало відомо, що Британія розширила санкційний список проти Росії. Додалися ще десятки людей і організацій. Це правильна тенденція, і я вдячний Британії за незмінну твердість у санкційних питаннях. Це приклад, який варто наслідувати й усім іншим у західному світі», – заявив глава держави.

Зеленський зазначив, що сьогоднішні повідомлення про чергове спровоковане зростання газових цін на європейській біржі вище $2 тисяч за тисячу кубів – це вже достатній привід, щоб розширити санкції проти Росії.

«Оскільки для всіх зрозуміло, що це свідомий ціновий терор Росії проти європейців. Використовуючи «Газпром», Москва робить усе, щоб ця зима стала для європейських країн найбільш жорсткою. На терор потрібно відповідати. Відповідати санкціями», – підкреслив президент.

Зеленський пригадав, що окупанти знову вдарили ракетами по Півдню та Сході. Також президент пояснив, що за це ми будемо бити у відповідь.

Він зазначив, що 4 місяці Кремль не повідомляв своїм громадянам жодної інформації про втрати окупаційного контингенту. Президент України пригадав, що Росія втратила в Україні орієнтовно 40 тисяч одиниць особового складу та ще десятки тисяч поранених, скалічених.