Брати Капранови: Віталій і Дмитро створили новий ютуб-канал «Брати Капранови», окрім ютуб-каналу імені Т.Г. Шевченка. Про це йшлося в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!».

Ми вирішили створити канал, який би не спеціалізувався на історії, адже ми не тільки популяризатори історії… Тобто це буде особистий відеоблог, де ми особисто, брати Капранови, будемо говорити на різні теми в різний спосіб: за допомогою музичних інструментів, без допомоги музичних інструментів, словами, звуками, — розповів Віталій Капранов.

У цьому каналі його творці сформулювали прості речі: щоб кожен міг зрозуміти, наскільки може вважати себе українцем і які обов’язки це на нього накладає:

«Сьогодні дуже просто: якщо ти українець, значить ти воюєш за Україну. В свій спосіб якийсь: хто зі зброєю в руках, хтось грошима, хтось волонтерить, але ти мусиш свою країну відстоювати.»

В ютуб-каналі імені Т.Г. Шевченка братів Капранових йдеться про різні періоди історії України та відомих постатей:

Насправді, радянська історія й була маренням «сивої кобили» і нехтування історії передалося нам із шкільною освітою. Тому, коли ми дійшли до історії справжньої, ми почали цим цікавитись. А цікавитись ми почали цим, тому що почали писати книжки про українських героїв, — розповів Віталій Капранов.

З ютуб-каналом можна ознайомитися за посиланням:

https://youtu.be/YWx2foGaG5w