Антонівський міст у Херсоні, який сполучає місто із лівим берегом Дніпра та перебуває під періодичними обстрілами української армії, відновлюватиме українська влада після звільнення регіону.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні 27 липня.

«Щодо Антонівського мосту в Херсоні та інших переправ в області. Звичайно, всі вони будуть відбудовані, але вже нами», — зазначив він.

За словами президента, ЗСУ роблять все для того, щоб у російських окупантів не залишалося жодних логістичних можливостей на українській землі.

«Хоч би які в них були плани — ми їх зламаємо. І будемо звільняти нашу територію воєнними, дипломатичними та всіма іншими доступними інструментами, поки не вийдемо на законні кордони України», — підсумував Володимир Зеленський.

Що відомо 19 липня Збройні сили України вразили пункт командування та місце розташування військ РФ поблизу Антонівського мосту. Після ударів ЗСУ по Антонівському мосту окупаційна влада оголосила про “тимчасове обмеження автотранспортного руху мостом”. Через міст пропускатимуть тільки легковий автотранспорт. 27 липня ЗСУ знову завдали удари по Антонівському мосту.