Керівник військових програм Центру глобалістики «Стратегія XXI» Павло Лакійчук дав інтерв’ю в ефір ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» про розблокування портів, порушення ерефією угоди, важливість ударів ЗСУ по мостах біля Херсона.
Ситуація така, що як подивитися на карту: Херсон, він розташовується на правому березі Дніпра, а вся ворожа інфраструктура — на лівому. Отже, те угруповання сил ворожих, яке розташовується довкола Херсона, вони утворюють такий собі плацдарм, — проаналізував він.
Завдання орків-мародерів знищити переправи через Дніпро для того, щоб зламати логістичні цепочки, позбавити місто і війська підкріплень, боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів.
По Антонівському мосту тричі відпрацювали високоточними боєприпасами в одну ділянку, яка зараз не дуже придатна для руху через нього.
Артилерією ЗСУ були здійснені два точкових удари в районі ГЕС поблизу Нової Каховки, а саме ураження були нанесені по містку через шлюз-канал. Як зазначив Павло Лакійчук, в 1942-у році аналогічна ситуація вже була, коли енкаведисти підірвали Запорізьку ГЕС.
ЗСУ наносились удари і по залізничному мосту, який є складною ціллю.
Діють декілька секцій понтонів, які використовують як такий собі пором, який курсує вздовж моста, — повідомив керівник військових програм Центру глобалістики «Стратегія XXI» про логістику між правим і лівим берегами Дніпра.
Отже, таким чином наші хлопці відрізають ворога від основного угруповання, змушуючи або здаватись, або залишити міст. Ну, подивимось що з цього вийде, — підсумував він.