Володимир Парасюк — боєць ЗСУ, розповів в прямому етері Громадського інтерактивного телебачення про суспільний резонанс щодо захоплення окупантами Луганської області.

Ніякої поразки немає, ніяких зрад немає те, що відбулося – це логічне завершення завдання, яке було на Луганщині. Для того, щоб зберегти нашу армію, наших людей було прийнято рішення тактично відійти на більш вигідніші позиції, тому що була реальна загроза оточення. Я особисто був в Гірському, яке через пів дня було вже оточене. Було дуже важко відходити звідти, були втрати. Тому по Лисичанську ситуація була теж непроста, і прийняли рішення для того, щоб зберегти нашу армію, наших людей, що потрібно відійти. Тому ніхто нічого не здав, під час цих боїв я на цьому напрямку вже місяць, хочу сказати, що українська армія нанесла великі ураження по окупантах. Але на жаль ми відстаємо в плані артилерійської переваги, тому в нас не було вогневої місії, щоб далі втримувати позиції. Нам потрібно більше артилерійських систем, систем залпового вогню і тоді буде легше наступати і оборонятися.
   А усім скептикам, які розказують про те, що от ми відійшли, то нехай приїдуть і попробують потримати цю територію і відчують на своїй шкірі що таке по 20 годин безперервно по тобі іде артобстріл. А потім на тебе іде по 10-12 танків відразу. Ми і так тримали до кінця ці позиції , але коли попідривали через Сіверський Донець всі мости, то кудою евакуйовуватися? Човнами переправляли. Так само з Лисичанськом.
   Не було логіки там сидіти, цей напрямок давно в військовому плані себе повністю вичерпав. Нам давно потрібно було вирівняти лінію фронту. Я думаю, ми на цих позиціях трималися для того, щоб на інших лініях зіткнення було десь легше, щоб була передислокація. Ви ж бачите, що на Херсонщині наша армія просувається.
   Війна триває і у війні потрібно відходити, завжди йти вперед не будеш. І ще в недалекому минулому ми всі думали як тільки захиститися, питання про контрнаступ взагалі не було. Тому ми нічого не віддали, а тактично відступили. Я вважаю, що вище військове керівництво прийняло правильне рішення, тому що, людське життя наших солдат є набагато важливіше, — розповів Володимир Парасюк