Валентин Малиновський — вчений, громадсько-політичний діяч, доктор політичних наук; професор, Академік Академії політичних наук, розповів в прямому етері Громадського інтерактивного телебачення про комплекс реформ України для вступу в ЄС.

Насправді уряд вчора в Лугано представляв великий пакет українських реформ, які необхідні для залучення інвесторів для того щоб показати, що Україна рухається до Європейської моделі, в цьому випадку, публічної адміністрації, тобто системи органів виконавчої влади, виконання функцій. Тобто це програма щоб показати, що Україна готується до вступу до ЄС. Тепер ми маємо за рахунок реформ підготувати такі сегменти для того, щоб нас могли прийняти в Європейський Союз.
Тут не тільки мова йде про державних службовців. Найперше йде мова про оптимізацію органів державної влади, тобто це комплекс реформ. Оптимізуються органи виконавчої влади і за рахунок цієї оптимізації зменшується кількість державних службовців.
Поліпшити ефективність діяльності державних службовців і відповідно зменшити видатки на їх утримання – головна мета цієї реформи, — розповів Валентин Малиновський