Міністр оборони України Олексій Резніков назвав три базові сценарії закінчення війни в Україні.

Про це він розповів під час онлайн-конференції Forbes «Будуємо разом», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перший сценарій буде приблизно такий самий, як звучить «добра воля росіян», яка була ними оголошена, коли вони тікали з Київщини, Чернігівщини, Сумщини та острова Зміїний. Відповідно, я думаю, він буде розбитий на декілька ланцюжків. Спочатку ми вийдемо з вами на позиції до 24 лютого цього року, далі будуть, звісно, якісь розмови щодо статусу окупованого раніше Донецька, Луганська і Криму, але за столом з нашими потужними партнерами будемо вести ці перемовини. Мінська-3 точно не буде. Капітуляційних домовленостей не буде, і з дулом біля скроні ніхто вести перемовини не буде», - наголосив міністр.

Другим сценарієм, на думку Резнікова, може бути поступова «війна ресурсів». Однак ефекту в цьому випадку Україна зможе досягти лише у разі, якщо використовуватиме сучасні технології.

«Війна ресурсу на ресурс. У них більше людей, більше територій, танків, літаків і так далі, але воно все несучасне, все стародавнє, і вони сьогодні використовують принцип «м’ясорубки», - пояснив Резніков, додавши, що, на думку міжнародних партнерів, в такій війні вони не зможуть допомагати.

Але якщо Україна буде використовувати сучасні технології і завдавати ударів по російській стороні, по найбільш болючих точках, тоді точно Україна переможе.

«Другий варіант перемоги не такий, можливо, швидкий, не до кінця року. Можливо, зачепить початок нового року, але я його бачу в такий спосіб», - зазначив Резніков.

Третім варіантом є розвал російської федерації внаслідок війни в Україні, вважає міністр.

«Більш драматичний сценарій для російської федерації – це її розвал, це «парад суверенітетів» на декілька різних суб’єктів: Татарстан, Башкортостан, (регіони - ред.) на сході тощо. Ми це з вами точно за нашого життя побачимо, але це така трохи довготривала історія», - сказав Резніков.