Міський голова Рожища В'ячеслав Поліщук в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав коментар щодо проведених попередніх зборів про перехід громад сіл Рудня, Ольганівка, Валер’янівка Рожищенської ТГ до Православної Церкви України, які відбулися 31 липня.

«Голосування як такого не було, але був шум. Не дали висловлюватися іншій стороні так максимально, перебивали: ви ж бачили, як тривав цей процес. Чесно кажучи, це не вся кількість людей, які проживають в Рудні, Ольганівці, Валер’янівці… Мова йде про те, що якщо б дійсно більшість приймала участь в голосуванні, то були б інші результати», — розповів рожищенський міський голова.

За словами В'ячеслава Поліщука, в будинку культури с. Рудня зібралися прихожани ПЦУ та УПЦ МП.  Близько 60 прихильників УПЦ МП поводили себе агресивно, вигукували образи, дійшло до бійки. Один з них побив місцеву жительку села Віру Шварцкоп. Вона вела зйомку того, як громада, що підтримує УПЦ МП пішла до церкви, і хотіла поспілкуватися зі священиком та людьми.