Згідно з попереднім рішенням Ради оборони області, в населених пунктах, які розташовані близько від білоруського кордону, навчання відбуватиметься у дистанційному режимі.

Про це під час наради щодо готовності закладів освіти до початку нового навчального року повідомив заступник голови Волинської ОВА Сергій Мовенко.

Він нагадав, що низка громад розташовані в безпосередній близькості від кордону з білоруссю. Це, зокрема, Шацька, Любешівська, Камінь-Каширська, Ратнівська громади.

На Раді оборони області попередньо ухвалили рішення, щоб у 50-кілометровій зоні, яка межує з Білоруссю, навчальний процес офлайн не починався. Це 25% від усіх закладів освіти в нашій області, – зазначив Сергій Мовенко.

Голова Волинської облради Григорій Недопад додав: у цій ситуації є питання про те, як починати навчання в початковій ланці. Адже освіта онлайн для першачків – це дуже складне питання. Тож це ще слід додатково обміркувати.

Очільниця управління освіти Волинської ОВА Людмила Плахотна підтвердила, що в згаданих громадах діти однозначно не вчитимуться в очному режимі.