Президент Володимир Зеленський у четвер, 11 серпня, виступив на Донорській конференції союзників України з країн Північної Європи. Він заявив, що нашій країні для перемоги у війні проти росії потрібні зброя, снаряди і фінанси.

Відповідне відео опублікував Офіс президента. Зеленський наголосив, що росія може спровокувати найбільшу в історії радіаційну аварію на Запорізькій атомній станції, і за фактичними наслідками це може бути ще катастрофічніше, ніж Чорнобиль.

А по суті – тим самим, що й застосування Росією ядерної зброї, але без ядерного удару. Ніхто з нас не зможе зупинити вітер, якщо він нестиме радіацію. Але ми всі з вами разом здатні зупинити державу-терориста. І що швидше ми зупинимо Росію, то швидше Європа та світ зможуть знову відчути безпеку, – додав він.

Глава держави зазначив, що не варто замовчувати злочини країни-агресорки, а потрібно говорити правду та рішуче реагувати.

Для нашої оборони потрібні зброя та снаряди – по максимуму. Фінанси – в достатньому обсязі та без будь-яких бюрократичних блокувань. Повна ізоляція держави-терориста, передусім економічна й технологічна, і найжорсткіші санкції, – наголосив він.

Зеленський також додав, що головний обов’язок країн-партнерок – зробити все, щоб зупинити росію, забезпечити її програш у цій війні та гарантувати, що жодна інша держава не зможе повторити цей терор.