Співзасновниця, голова Ради дружин і матерів захисників України «ЖІНКИ зі СТАЛІ» Наталія Зарицька дала інтерв’ю в ефірі ГІТ про електронну петицію із назвою «Врятуй життя військовополонених».

Зазначену петицію об’єднанням жінок і матерів «ЖІНКИ зі СТАЛІ» зареєстровано 10 серпня. Вона вже набрала близько 19 тисяч підписів.

На сьогодні ми використовуємо всі інструменти у нашій боротьбі за життя наших рідних. Одним із таких інструментів є петиція до міжнародних, до лідерів країн з метою того, щоб вони здійснювали тиск на російську федерацію, — розповіла вона.

Петиція містить заклик засудити судилища, які тягнуть за собою страту українських військовополонених, що знаходяться в руках російської армії. Оскільки те, що трапилось в Оленівці, перейшло будь-яку межу людського розуміння.

 Лідер так званої днр Денис Пушилін анонсував публічне судилище. Готують клітки на сцені філармонії. Вочевидь, щоб зробити це судилище показовим, таким, знаєте, катуючим, роздираючим. Ми розуміємо, що психологічний тиск здійснюється і як на військовополонених, так і на їх родини, — повідомила Наталія Зарицька.

У петиції сформульовано заклик зупинити квазісудові процеси і страту українських військовополонених, що знаходяться в руках російської федерації.

Окрім того, у ній міститься заклик до світових лідерів тиснути на рф та змусити виконувати норми міжнародного гуманітарного права і Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, забезпечити доступ Міжнародного комітету Червоного Хреста до всіх військовополонених.

Посилання на петицію: 

https://secure.avaaz.org/community_petitions/ru/oon_rada_evropi_mizhnarodnii_komitet_chervonogo_kh_vriatui_zhittia_viiskovopolonenikh/?cBgpitb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-1630483-vriatui_zhittia_viiskovopolonenikh&utm_term=cBgpitb%2Bru