З 12 серпня 2022-ого року стартував Всеукраїнський онлайн-видавничий проєкт «Experience of war: Ukrainian voices - Досвід війни: Українські голоси». Учасниками проєкту можуть бути широке коло творців: поети, прозаїки, художники, есеїсти, фотографи, драматурги

Метою проєкту є згуртування українців та створення можливості для обміну досвідом війни і взаємопідтримки шляхом проведення творчих онлайн-зустрічей із залученням військових, волонтерів, переселенців, журналістів, медиків та всіх, хто допомагає наблизити нашу перемогу над агресором РФ та відбудовувати Україну. 

На конкурсній основі організатори відбиратимуть твори митців, які увійдуть до майбутньої книги. Підтримали реалізацію «Досвіду війни: Українські голоси» три організації: Британська Рада, програма «Дім Європи» та ГО Місто «активних громадян».

Не секрет, що митці часто залучені в трансформаційні процеси в країні. Повномасштабне вторгнення РФ нікого не залишило осторонь. Саме поети й художники, музиканти й актори першими взяли до рук зброю й пішли на фронт боронити рідний край. Вони згуртовують та мобілізовують громаду, подають приклад мужності, сміливості, загартування, патріотизму для своїх однодумців та широких суспільних верств. Тож організатори просять громаду в Луцьку та Рівному доєднатись до творення майбутнього збірника творів.

Критеріями для оцінки творів конкурсантів є висока художня якість, професійність, талант, вплив митця і його творів на громаду, визнання в професійних колах. Також організатори приділяють особливу увагу авторам-початківцям, задля широкого представлення їх скромних набутків серед широкої публіки.

Втілюватимуть проєкт «Experience of war: Ukrainian voices - Досвід війни: Українські голоси» Володимир Віхляєв та Ярослав Карпець.

Володимир Віхляєв - член Національних спілок письменників та журналістів України, академік Міжнародної літературно-мистецької академії України, екс-голова ЗОО Національної спілки письменників України.

Ярослав Карпець – засновник і адміністратор Фейсбук-групи “Книжкові сили України”, член Національної спілки письменників України та член Національної спілки журналістів України, культурний діяч, організатор культурно-мистецьких подій у Києві, літературний критик, журналіст, влогер.