Російська армія пропонує добровольцям 4 тисячі доларів за участь у війні в Україні. Однак продовжує стикатися з проблемами вербування, ймовірно, навіть при наборі резервістів і добровольців у найпрестижніші військові частини.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

В ISW зазначили, що місцеві ЗМІ Новгородської області повідомили, що російські війська набирають жителів регіону без військового досвіду для служби на підводному човні "Великий Новгород".

"Ці зусилля з вербування припускають, що російські сили щосили намагаються викликати інтерес навіть до позицій, які розташовані безпосередньо лінії фронту", — йдеться у повідомленні.

За даними інституту, офіційні особи Новгородської області також оголосили про початок набору до Новгородського ракетного дивізіону, який буде сформований у Лузі Ленінградської області. Там розташований великий артилерійський полігон та база 9-ї гвардійської артилерійської бригади 6-ї Загальновійськової армії. Чиновники також пропонують одноразовий призовний внесок у розмірі 250 тис. руб. (близько 4 тисячі доларів).

"Регіони РФ продовжували оголошувати про формування нових добровольчих загонів, але навряд чи виконають квоти", — йдеться у звіті.

В ISW зазначили, що Брянська область формує нову неназвану добровольчу частину із 350 військових, до якої, за повідомленнями, на цей час зараховано 77 осіб. Чиновники Брянської області пропонують одноразову виплату у розмірі 210 тис. руб. (близько 3,4 тисячі доларів) за три місяці. Добровольчий танковий батальйон "Кузьма Мінін" у Нижньогородській області набрав лише 30 новобранців із бажаних 160.

"Якщо це правда, то російські федеральні суб'єкти ймовірно не можуть створити повністю укомплектовані добровільні загони", — вважають аналітики.

Експерти інституту також зазначають, що в російській армії не зацікавлені в наборі жінок для участі у війні в Україні.