Супутник компанії ICEYE, який придбав фонд Сергія Притули, залишатиметься  у власності України, доки він працює на орбіті. Тобто він належатиме Україні навіть після того, як закінчиться оплачений термін доступу до бази даних. За умовами угоди Україна отримала доступ більше ніж на рік.

Про це повідомили в компанії EOS Data Analytics, пише Бабель.  Її засновник Макс Поляков допомагав готувати угоду. Cупутник працює над територією України виключно для того, щоб ЗСУ могли виконувати свої завдання. Утім, коли супутник буде не над Україною, ми все одно будемо отримувати дані. Якщо супутник зламається, ICEYE має надати Україні ідентичний супутник.

«Власником супутника є Україна, і саме українська сторона визначає, що і коли він знімає, а також у якому форматі та спектрі ми отримуємо дані. Тобто ми повністю володіємо, розпоряджаємося і користуємося знімками супутника», — уточнив  Сергій Притула.

На відміну від оптичного супутника, який може працювати тільки вдень та в чистому небі, SAR супутник діє як ліхтар — він «підсвічує» поверхню землі власними радіохвилями. Тому для зйомки неважливі перешкоди. SAR супутник «пробиває» все своїми радіохвилями.

Супутник пролітає над територією України двічі на добу. Знімки отримує лише українська сторона як власник супутника, тому доступ є ексклюзивним. Роздільна здатність знімків від 0,5 до 1 метра залежно від площі. Один знімок може охоплювати площу до 225 квадратних кілометрів.