Аналітик медіа-центру «Одеська політична платформа» Юрій Христензен в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю про те, як змінити політичний режим в росії і яким чином Україна може вплинути на це.

Результат війни з Україною, причому починаючи з 2014 року, — це закриття росії від зовнішнього світу — це або вихід людей з України або в зовнішню або у внутрішню міграцію. Це репресії, посадки (ред. — в тюрми) тих, хто залишився, і це все: закриття від зовнішнього світу з допомогою санкцій і все це на фоні масової підтримки населення, — проаналізував він політичний режим ерефії.
На мій погляд, лідер, котрий мріє правити вічно і повести країну десь в автаркію може тільки мріяти про такий результат, — додав він щодо особи путіна. 

Оскільки в рф захопила владу фсб, то, дійсно, важко домогтися змін в політичному устрої:

Тобто якщо поміняти людину (ред. — президента), і залишиться та ж тоталітарна інституція при владі, в росії радикально нічого не зміниться.

Україна зацікавлена, щоб всі країни на її кордонах були стійкими демократіями це не тільки України, а й білорусі стосується. Юрій Христензен висловив невпевненість з приводу того, що Україна чи будь-яка інша країна, коли вступить в росію, змінить владу в Кремлі і проведе денацифікацію, далі буде будувати демократію в росії. Аналітик пропонує росіянам самостійно вирішити це питання. Україна повинна усвідомити, що їй потрібно від сусідніх країн, а по-друге допомагати опозиції, допомагати опозиційним ЗМІ, боротися з дезінформацією, пояснювати. Поразка Кремля на полі бою буде сприяти падінню цього режиму.