Так звані «добровольці» в росії введуть себе нікчемно ще під час військових навчань, навіть не дійшовши до кордону, чинять беззаконня та свавілля. Новобранці цілими днями пиячать та чіпляються до цивільного населення.

Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW), посилаючись на російське опозиційне видання – його журналісти опитали жителів Муліне (селище у Володарському районі Нижньогородської області росії), які скаржились на поведінку новобранців у місті. Передає «24 канал».

Фахівці ISW у своєму звіті зауважили, що російські вербувальники, ймовірно, дозволяють добровольцям так безладно поводитися, щоб зібрати хоч якусь кількість зацікавлених воювати.

У Муліне розташований великий російський військовий полігон, і, як зазначають, саме тут розміщена база нового 3-го армійського корпусу.

Місцеві жителі розповіли, що добровольці грабують та знущаються з жінок, є ініціаторами бійок та постійно пиячать.

Місцева влада навіть вирішила посилити патрулювання міста, але жителі припускають, що поліція відпустить заарештованих добровольців, оскільки вони потрібні для війни в Україні.

Російське військове керівництво не бажає дисциплінувати цих новобранців, яких чималими зусиллями заманила на службу. Однак недисциплінованість під час навчання, швидше за все, призведе не лише до поганої підготовки, а й сформує розуміння того, що злочини легко сходять з рук.

Ба більше, військові й надалі поводитимуть себе так з побратимами, не коритимуться наказам командирів, зловживатимуть алкоголем та наркотиками, мародерствуватимуть та вчинятимуть злочини проти українців на окупованих територіях.