Експертка з ядерної енергетики та ядерної безпеки Ольга Кошарна в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дала інтерв’ю про окупацію Запорізької АЕС російськими військами.

«Це свідомо загострюється обстановка», — охарактеризувала експертка дії російської армії на території електростанції.

Питання передпідключення ЗАЕС до нових трансформаторних підстанцій не варто піднімати, оскільки це складно та витратно в часі війни.

Ольга Кошарна вважає, що росія продовжує ядерний шантаж:

«Я бачила відео у місцевих пабліках: вони ж привезли пропагандистів із камерами. І ось зараз пишуть місцеві канали про те, що десь о пів на другу машина під'їхала до навчального центру, години дві стояла, потім вибух, який у районі Запорізької теплової, і є фото машини. Я не військовий експерт, але видно, що як із автомата стріляли і загинув водій.»

Як зазначила експертка з ядерної енергетики та безпеки, Світова спільнота і ЄС, зокрема, засуджує дії рашистів. 42 країни Євросоюзу написали вербальну ноту в МАГАТЕ, що вони підтримують позицію України, а також, що необхідно деокупувати не лише ЗАЕС, але всю територію держави. І там є два абзаци, котрі свідчать про те, що росії ніхто не вірить. У них йдеться про те, що вказані держави рішуче осуджують рф за використання дезінформації і для прикриття своєї незаконної діяльності в Україні. У підсумку, країни-члени МАГАТЕ поставили за мету притягнути росію до повної відповідальності за свої протиправні дії в Україні.