Місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) вже найближчими днями може відвідати Запорізьку атомну електростанцію.

ЗАЕС наразі потерпає від російських провокацій, зокрема, Україна надала МАГАТЕ інформацію щодо поновлених російських обстрілів, які завдали додаткової шкоди в районі станції, йдеться у повідомленні на сайті МАГАТЕ.

Відомо, що 20 та 21 серпня внаслідок обстрілів з боку росіян отримала пошкодження інфраструктура ЗАЕС - лабораторні та хімічні приміщення, трансформатори ТЕС неподалік, що спричинило кількагодинне знеструмлення лінії електропередач, яка сполучає теплову станцію з ЗАЕС.

В Агентстві заявили, що ці інциденти демонструють, чому місія МАГАТЕ повинна потрапити на територію атомної станції. Присутність МАГАТЕ допоможе стабілізувати ситуацію з ядерною безпекою та охороною, зменшить ризик аварії на об'єкті. Очікується, що місія прибуде впродовж кількох наступних днів.

«Я продовжую дуже активно та інтенсивно консультуватися з усіма сторонами, щоб ця життєво важлива місія МАГАТЕ могла відбутися без подальших затримок» - заявив директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі.