Координаторка міжнародного гуманітарного проєктy «Let's do it, Ukraine SOS» Юлія Мерхель в ефірі ГІТ розповіла про досягнення за 6 місяців війни.

«Let's do it, Ukraine» — український екологічний рух, частина всесвітнього руху «Let's Do It World», що об'єднує понад 60 мільйонів людей в 191 країнах.

«В перші хвилини, фактично, війни ми активізовували координаторів, тому що маємо дуже багато комунікаційних чатів по всій території України», — зазначила вона.

Організатори зрозуміли, що це буде міжнародний гуманітарний проєкт, який буде опікуватися цивільними громадянами на 99%.

«Все ж таки ми зорганізувалися і за 6 місяців фактично організували 2300 волонтерів, які у 18 регіонах відкрили гуманітарні штаби, гуманітарні хаби, гуманітарні склади, знаходили людей, яким була потрібна допомога — і це переважно їжа, гігієна, базова медицина», — розповіла Юлія Мерхель.

За словами координаторки проєкту, є повний спад у гуманітарній допомозі в Україні, оскільки її з-за кордону не присилають.

Понад 20 країн надіслали гуманітарну допомогу для «Let's do it, Ukraine» обсягом 3300 тонн, яку було роздано 422 тис. громадян.

Всеукраїнський рух «Let's do it, Ukraine» став офіційним партнером національної платформи «СпівДія», його координатори очолювали «Співдія Хаби» і на сьогоднішній день досі очолюють.

Не потужними є Миколаївський, Закарпатський, Харківський хаби, а інші хаби в 18 регіонах працюють посильно, коли приходить гуманітарна допомога.