«Мені здається, влада пішла шляхом створення оцього популістичного масиву, який може використати і вона точно використає на вибори», — заявив політолог Володимир Цибулько в ефірі ГІТ щодо удостоєння державними нагородами Президентом України ряду публічних осіб, державних діячів, діячів культури, а також працівників ЗМІ (указом №593/2022 від 24 серпня 2022р.). Серед них: актори з «кварталу 95» Євген Кошовий та Олександр Пікалов. 
«Мені здається, що влада пішла шляхом такого нарощування популістичного м’язу, тому що дійсно вагомі мислителі, філософи, письменники, вони просто випали, актори, особливо виконавці класичної музики, які відомі далеко за межами України, вони просто випали з цього іконостасу (наказу про нагороди Президента України — ред.), але масово нагороджено шоу-бізнес», — вважає він.

При нагородженні такої великої кількості представників шоу-бізнесу та спортсменів, очевидно, головним критерієм відбору була популярність та часта поява на телебаченні:

 «Фактично ця тридцятка шоу-бізнесу рейтингу шоу-бізнесового України, вона вся туди пачкою запхана. Просто людей зачепило те, що Пікалов і Кошовий, так би мовити, обороняють Київ у Варшаві і це багатьох дуже розізлило.»

Разом з тим, музикантів у військах нагородили, очевидно, лише повістками в армію.

Володимир Цибулько додав, що вважає, що таким чином формується пул агітаторів, які будуть через рік агітувати за «Слугу народу» чи персонально за Зеленського.