Українські пасічники взяли участь у 47-му світовому Конгресі «Апімондія» в турецькому місті Стамбул та вибороли 7 медалей, — про це розповів голова Волинського обласного осередку ГО «Гільдія медоварів України» Володимир Дмитрук в ефірі ГІТ.

«Але рівень, рівень медоварів українських був оцінений і ми отримали найбільшу кількість нагород, напевно, з усіх країн світу за медові напої», — наголосив він.

Українських медоварів на конгрес делегували громадське об’єднання «Спілка пасічників» та ГО «Гільдія медоварів України».

«Там було дві великих категорії: медові напої, які виробляються фабрично і медові напої, які виробляються приватно. Тобто ми приймали участь і в тій, і в тій категорії», — розповів Володимир Дмитрук.

До речі, у Луцьку створений традиційний центр культури «Медова хата» під Палацом культури м. Луцька, де можна продегустувати напої.

«Так що нагороди ми отримали: дві золотих і одну бронзову на наше виробництво, яке знаходиться в м. Дрогобич, але авторами цих напоїв є як і волинські, так і львівські пасічники. І отримали ще нагороди наші медовари, які виступали як приватні особи, які роблять в домашніх умовах для своїх потреб оці напої», — підсумував голова Волинського осередку «Гільдії медоварів України».