Телефон Сяоми вважається найпопулярнішим гаджетом серед смартфонів середнього цінового сегмента. Пристрої китайського бренду характеризуються привабливим дизайном, якісною збіркою та відмінною функціональністю. Xiaomi також пропонує покупцям флагманські лінійки з покращеними характеристиками та розширеними можливостями. Окрім того, компанія готує до випуску наддоступний смартфон під брендом Poco. Що відомо про новий гаджет, розповідають фахівці Stylus.

Poco C50: що відомо

Згідно з інсайдерською інформацією, смартфон отримає назву Poco C50. Саме така назва засвітилася у базі даних IMEI. Також його поява у базі даних говорить про швидкий вихід смартфона. Імовірно, модель буде дуже схожа на Redmi A1, який також готується до випуску. Також є припущення про те, що в нових моделях прошивка буде Android без оболонок та встановлених програм MIUI. Таке рішення компанія ухвалила не тільки для того, щоб виділитися серед конкурентів, а й для збільшення терміну випуску оновлення програмного забезпечення.

Особливості дизайну новинки

За даними джерел, бюджетний Poco C50 отримає сучасний дизайн: екран на всю фронтальну частину з маленьким підборіддям і краплеподібним вирізом під фронтальну камеру, пластиковий текстурований корпус, закруглені боковини і грані, великий блок на тильній стороні під основну камеру. Сканер відбитка пальців буде розміщено на задній панелі. Модель буде доступна у трьох відтінках: жовтий, блакитний та чорний. Розміри, можливо, будуть такими: 164,7 х 78,56 мм, вага — близько 200 г.

Технічні параметри Poco C50

Офіційних даних щодо начинки смартфона поки що немає. Але витоки інформації говорять, що технічні параметри у Poco C50 будуть такими ж, як і Redmi A1. Які характеристики може отримати новинка:

1. Дисплей, ймовірно, буде діагоналлю 6,7 дюйма з матрицею IPS, яка чудово відображає картинку під будь-яким кутом та освітленням. Роздільна здатність — HD+.

2. Процесор встановлять MediaTek Helio A22 із чотирма ядрами.

3. Місткість оперативної пам'яті збільшать до 4 Гб. Хоча деякі джерела пишуть 3 Гб ОЗП.

4. Сховище буде на 64 Гб. Найімовірніше, буде реалізована можливість встановлення карти пам'яті, що дозволить збільшити розмір сховища.

5. Даних про камеру мало. Інсайдери вказують про 12-мегапіксельну основну камеру. Про селфі-камеру також нічого не відомо. Ймовірно, вона залишиться на торішньому рівні — 5 Мп.

6. Апаратна платформа — Android 12 із оболонкою MIUI 13.

7. Батарея — 5000 мАг за допомогою зарядки 18 Вт.

8. Гаджет підтримуватиме з'єднання Wi-Fi та Bluetooth. Залишиться 3,5-міліметровий аудіовиход та USB Type-C.

Ціна

Xiaomi планує встановити невелику вартість новинки. За попередньою інформацією, ціна Poco C50 не перевищить $100. Це цілком логічно з огляду на середні характеристики смартфона. На деяких сайтах вказується дата виходу Poco C50 — квітень 2023 року.

Нагадаємо, що бренд Poco створила компанія Xiaomi у 2018 році для конкуренції з OnePlus. Також є інформація, що нові смартфони від Xiaomi навіть бюджетного сегменту тепер матимуть гарантовану підтримку програмного забезпечення. Це означає, що протягом трьох років смартфони отримуватимуть оновлення прошивки, а протягом чотирьох років — оновлення системи безпеки пристрою.

На сайті Stylus.ua можна вибрати відповідний смартфон від Xiaomi та Poco за вигідною вартістю. Консультанти розкажуть про способи оплати та доставки товару.