Політолог Петро Олещук в ефірі ГІТ дав інтерв’ю про заяву Amnesty international, що ЗСУ наражають мирне населення на небезпеку.

«В випадку російської агресії проти України, там нічого сірого немає. Є агресор, він вторгся на територію України… Агресор руйнує українські міста, вбиває українських громадян, в тому числі і цивільних. І це потребує однозначної оцінки», — наголосив він.
«Справді, оці заяви, зокрема сьогоднішня заява міжнародної амністії (Amnesty international – ред.), — вона повністю співзвучна із російською пропагандою… Насправді, розмежувати агента впливу і «корисного ідіота» — не завжди легко», — зауважив Петро Олещук.

Політолог перерахував пропагандистські тези, орієнтовані на Європу, США. Дуже активно просувається теза швидкого миру будь-якою ціною. Теза, яку також росія активно просуває через своїх агентів впливу, — що не треба давати Україні зброю, зброя кудись зникне або буде неефективно використовуватися.

Загалом росія фінансує на заході дуже багато різноманітних партій, громадських організацій, через них впливає на громадську думку. До того, як в Європі почали закривати російські канали, дуже було багато російських ЗМІ, які так само транслювали думку Кремля.

Отож, як підсумував Петро Олещук, росія пробує нав’язати перемир’я, щоб переграти ситуацію у свою сторону.