Уродженець Луцька, музикант Дмитро Монатик поділився тим, як його дружина Ірина відпустила до Києва. З початку повномасштабної війни артист разом із сім’єю був за кордоном. 24 лютого вони перебували в Іспанії.

Про це артист розповів в інтерв'ю ФАКТИ. ICTV.

Зізнається, дружина легко відпустила, хоч і вони не розуміли, коли зможуть побачитися.

– У перші місяці війни вона була категорично проти, відмовляла. Цього разу зрозуміла, якщо я не поїду, не побачу цих очей, не почую сирени, то не пробачу собі і все життя це буде зі мною. Що я не був із нашими людьми ні дня. Вдячний їй за те, що вона завжди розуміла мій внутрішній світ, – сказав Дмитро.

Каже, він чоловік, який не скупий на сльози. Коли їхав до України, заплакав.

– Коли не знаєш, коли побачитеся, це складно, – додав Монатик.

Також артист зізнався, чому не пішов на фронт. Він зазначив, що ніколи не був військовим, оскільки до цього треба бути морально готовим.

– Це як допомогти хірургу зашити тіло. Думаю, у мене це не дуже класно вийде. При цьому я усі ці роки навчався бути артистом, виходити на сцену, писати музику – це моя робота. Я подумав, що якщо я зможу бути корисним, то це буде правильний крок. Розумію, скільки людей – стільки думок, але це моє внутрішнє відчуття, яке трохи заспокоїло, – зазначив Монатик.

Каже, потім зібрав команду та почав давати концерти. Зізнається, відчував, що людям це потрібне.

Також він сказав, був і хейт із приводу того, чому він не на фронті.

– Не треба звертати уваги, треба робити свою справу. Якби я слухав усіх, хто мені щось каже, я б тут не стояв, – наголосив артист.

Також Дмитро Монатик розповів про фінансову допомогу армії. Каже, одразу ж відгукнувся на всі прохання, допомагав волонтерам, купував бронежилети, передавав термоси, каремати, спальні мішки тощо.

– У перший місяць із власного бюджету. Я якось не звик збирати гроші, вкладав свої. 2,5 млн грн витратили лише першого місяця. Далі трохи зашивав душу лірикою, яка приходить, потім раптом мені подзвонила Олена Кравець, поцікавившись, де я. Я сказав, що у Варшаві, тоді вони збирали артистів, які були за кордоном… Мене турбувало запитання, як зараз виступати, оскільки я завжди дарував людям радість, – зізнався Монатик.

Зазначає, згодом ухвалив рішення, що зможе виступати, проте якщо нестиме в собі те, що в нього на душі.