Російська армія боїться ударів високоточної зброї ЗСУ не тільки по своїх позиціях на тимчасово окупованих територіях України, але й безпосередньо території рФ.

Як стало відомо Defense Express з декількох незалежних власних джерел, російське командування вирішило дещо посунути "назад" польовий табір двох підрозділів 6-х армії західного військового округу, який дислокується у Бєлгородській області.

Так, окупанти перемістили свій табір з селища Комсомольский, що орієнтовно розташоване за 22-23 км від кордону з Україною, до селища Хохлово (50-51 км від України).

Фактично ворог таким чином хоче розташувати свої війська якомога далі від високоточної української зброї. Водночас, щоб цей табір опинився поза зоною ракетних систем HIMARS, рФ має "відсунути" його ще щонайменше на 30-40 км.

Загалом цей факт вкотре підтверджує, що лише сама наявність ракетних систем HIMARS у ЗСУ додає головного болю окупантам.

Наприклад, російські війська через ризики ураження складів боєприпасів високоточною зброєю наразі поступово переходять до практики перекидання боєприпасів одразу із залізничних колій до позицій, наражаючи на безпеку свої ешелони.