Європейський Союз спрямує десять мільйонів євро на підтримку української освітньої системи.

Про це повідомив віце-президент Єврокомісії Маргарітіс Схінас під час брифінгу в Києві, повідомляє «Укрінформ».

«Наразі в країнах ЄС перебувають близько пів мільйона українських школярів і студентів. Водночас мільйони представників учнівства й студентства сьогодні розпочинають новий навчальний рік в Україні. Ми докладемо всіх можливих зусиль для того, щоб надати підтримку та допомогу цій категорії населення як в ЄС, так і в Україні», – заявив Схінас.

Віце-президент ЄК уточнив, що надані кошти підуть як на забезпечення безпеки офлайн-навчання, так і на підтримку дистанційного освітнього процесу.

«Кожна війна – це війна проти дітей. Разом із Міністерством освіти і науки України ми відзначаємо початок навчального року в Києві з почуттям рішучості. Починаючи з сьогоднішнього дня, ЄС виділить 10 мільйонів євро, щоб допомогти забезпечити безпечні місця для фізичного навчання й підтримати програму дистанційного навчання в Україні», – написав він.

Крім того, за словами Схінаса, Євросоюз надаватиме Україні всю необхідну допомогу в питанні медичної евакуації, а також буде забезпечувати потреби пацієнтів з нашої держави на території Європи.