У неділю, 11 вересня, ввечері в різних районах Харкова та області відсутнє електропостачання через удар окупантів по об'єктах інфраструктури, проблеми з електропостачанням також на Полтавщині, Сумщині і Дніпропетровщині.

Про це з посиланням на керівників обласних військових адміністрацій і мерів міст повідомляє «Українська правда».

"Деякі міста та громади області залишилися без світла. Росіяни ударили по енергетичній інфраструктурі. Не можуть змиритися з поразками на полі бою", – написав у телеграмі  голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Резніченко запевнив, що відповідні служби вже працюють, електропостачання буде відновлено "з максимально можливою швидкістю".

Про відсутність світла у різних районах міста повідомили жителі Харкова. Також немає електроенергії у Лозовій.

Міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що росіяни завдали удару по інфраструктурному об'єкту Харкова.

"Внаслідок удару в багатьох районах міста зникло світло. З цієї ж причини в тих же районах немає води – не працюють насоси. Це підла та цинічна помста російського агресора за успіхи нашої армії на фронті, зокрема – у Харківській області", - написав Терехов.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти нанесли удари по критичній інфраструктурі Харкова та області.

"У деяких населених пунктах немає електро- та водопостачання. На місцях влучань виникли пожежі, рятувальники Обласного управління ДСНС локалізовують загорання. Усі профільні служби працюють на місцях та усувають пошкодження", - написав він.

Дергачівська міська рада повідомила, що територія громади повністю знеструмлена у зв'язку з тим, що окупанти вдарили по об'єктах критичної інфраструктури.

У деяких мікрорайонах Полтави відсутнє водопостачання, деякі місцеві мешканці кажуть про відсутність електропостачання. Відсутнє електропостачання й у Краматорську на Донеччині.

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив:

"Світло та водопостачання по області скоро будуть відновлені. Енергетики вже працюють".

Крім того, голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що по всій області впала напруга у електромережі.

"Рекомендую по можливості вимкнути електроприлади та іншу побутову техніку для уникнення її пошкодження. Електросистема області залишається нестабільною через руйнування в результаті ворожих бомбардувань у березні. Також можливі атаки російсько-фашистських військ по об'єктам енергозабезпечення в Україні", - написав він.

Про проблеми з електрикою повідомляють навіть у російському Бєлгороді. За словами мера міста, Бєлгород частково знеструмлено через збій на підстанції "Південна", де була велика аварія в четвер, пише російське пропагандистське інформагентство «РИА Новости».