15 серпня каретою швидкої медичної допомоги до ТМО Володимира транспортували пацієнтку з травмою, отриманою внаслідок ДТП.

В ході обстеження у 39-річної жінки виявили відкритий перелом обох кісток лівої гомілки, закритий перелом правої променевої кістки, закриті множинні переломи кісток тазу зліва із пошкодженням тазового кільця та ряд інших ушкоджень, – інформують на фейсбук-сторінці медзакладу.

Пацієнтку госпіталізували до відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Після стабілізації стану жінки було прийнято рішення про оперативне лікування.

У зв’язку з важкістю травм, отриманих нею внаслідок наїзду авто, оперативні втручання проводять почергово. Варто розуміти, що переломи кісток тазу відносяться до розряду найскладніших травм; раніше після отримання таких ушкоджень люди місяцями були прикуті до ліжка.

“На щастя, сьогодні поставити на ноги таких пацієнтів і допомогти їм повернутись до звичного способу життя буквально за декілька місяців – більш ніж можливо завдяки сучасним медичним технологіям і досвідченим травматологам”, – йдеться у повідомленні.

Операцію на тазу пацієнтки, під час якої виконали відкриту репозицію та внутрішню фіксацію, лікарі проводили в два етапи. Результатом операції є повернення кісткових фрагментів в анатомічне положення та закріплення кісток у правильній позиції за допомогою металевих пластин і гвинтів.

“Цей випадок вкотре доводить: завдяки професіоналізму лікарів, використанню сучасних методів лікування та спеціального обладнання пацієнти ТМО Володимира можуть розраховувати на якісну фахову допомогу в стінах нашого закладу навіть у таких складних випадках!” – йдеться у повідомленні.