Ситуацію в Енергодарі та на всій окупованій території охарактеризувала в ефірі ГІТ експертка з ядерної енергетики та ядерної безпеки Ольга Кошарна.

Три дні Запорізька АЕС працювала в дуже небезпечному режимі з потужність 114-140 мегават. Персонал ЗАЕС очікував аж 3 доби, щоб полагодити лінію саме від української об’єднаної енергосистеми.

Оскільки рашисти люблять символіку, 11 вересня були обстріли, без електрики були залишені Харківська, частково Полтавська, Запорізька області.

«Зроблені висновки були і посилені засоби ППО довкола Рівненської, от вона ближче всіх до білоруського кордону, Хмельницької та Південно-Української АЕС», — зауважила експертка.

За її словами, російські військові займаються тероризмом і щодо персоналу Запорізької АЕС, і щодо жителів Енергодару. Зокрема, вони не дають спілкуватися з родичами працівникам ЗАЕС, люди в Енергодарі через відсутність електрики готували на вогнищах, в аптеках відсутні медикаменти.

«Двох вчительок, що не хотіли працювати за російською програмою, теж в буцегарню цю (помістили — ред.) і знущання були там такі!», — розповіла Ольга Кошарна.

Один із жителів Енергодару розповів, як стріляли з травматичної зброї в колінні та ліктьові суглоби, прислав фото розбитої голови — це не Буча, але щось схоже. І ці тортури здійснюються по всій окупованій території.