Внаслідок контрнаступу ЗСУ на Харківщині військові рф згуртувались поблизу кордону з російською Бєлгородською областю, в них відсутнє постачання їжі, боєприпасів та немає зв'язку з командуванням.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«Багато окупантів зосередилось поблизу російського кордону в районі Бєлгородської області. Вони не мають зв'язку з командуванням, відсутнє постачання їжі та боєприпасів», – йдеться у повідомленні.

ГУР повідомляє, що підрозділи 20-ї гвардійської загальновійськової армії РФ (в/ч 12721) під часу відступу від Ізюма і Балаклії зазнали великих втрат. В деяких ротах залишилось близько половини особового складу. Окупанти, яким вдалося вижити, рухаються в бік російського кордону, щоб повернутися до рф.

Військові рф, які відступили від Ізюму у бік окупованої Донеччини, очікують на підвезення боєприпасів та палива.

У розвідці додали, що внаслідок успішного контрнаступу ЗСУ серед особового складу російських військ спостерігається небажання брати участь у подальшій війні, у тому числі через невчасні виплати зарплатні.

Значна кількість військових шукає способи повернутися до рф або здатися у полон.

Щоб зупинити масову втечу військовослужбовців з поля бою, російське командування встановлює в тилу так звані «загороджувальні загони».

За інформацією ГУР, командирам 4 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу надійшло повідомлення: «В тильній полосі виставлений загороджувальний загін. Всі війська, що відступають, будуть знищені. Наказ командувача номер 222. Довести до всіх постів».