Заарештують чи екстрадують Ігоря Коломойського в зв’язку з обшуками детективів НАБУ, — прокоментував в ефірі ГІТ юрист, аналітик Андрій Вігірінський.

«Якщо ми говоримо про арешт, який буде вчинений в рамках кримінального провадження, який розслідується національними правоохоронними органами, це буде свідчити про те, що слідство зібрало достатньо доказів щодо повідомлення його про підозру і в рамках повідомлення йому про підозру йому буде обиратися запобіжний захід», — сказав він.

Якщо йдеться про екстрадицію, повинне бути отримане Міністерством юстиції України і нашим Офісом Генерального прокурора відповідне звернення правоохоронного органу чи, наприклад Швейцарії, чи, приміром США, про екстрадицію фізичної особи, в якому вони просять екстрадувати в силу запиту правоохоронних органів своєї країни. Як вважає юрист, такий варіант щодо цієї особи теж імовірний, тому що є достатньо підстав вважати, що Володимир Зеленський позбавив його громадянства. Відповідно, Коломойський з точки зору українського законодавства є іноземцем, який теоретично може переховуватися від слідства інших країн на території України.