Голова БО «Господиньки» Інна Галяс розповіла в ефірі ГІТ, що їхня організація знаходиться в смт. Благодатне Нововолинської громади і об’єднує 4 жінок.

«Ми почали свою діяльність 27 березня, самоорганізувались і почали готувати на фронт хлопцям», — зазначила вона.

Спочатку «Господинькам» допомагало дуже багато людей, в тому числі й переселенці. Проте згодом деякі люди поїхали до Польщі, деякі — пішли на роботи і в благодійній організації залишилось чотири людини: Інна Галяс, Лариса Гнатюк, Оксана Поліщук, Світлана Бабійчук. Ще троє жінок постійно приходять на допомогу.

З тонн тіста виготовлено випічку — господині вже збилися з рахунку харчів, які готують для захисників.

Військовослужбовці на фронті очікують на передачі від БО «Господиньки».

«Кожен тиждень ми відправляємо по три, по чотири машини, — і це якщо машина їде, то ми готовимо на шість бригад. Тобто має бути 6 наборів м’ясного, по два ящика мусить бути пиріжків, печива і вареників — все-все-все в нас має бути цей асортимент. Або сало з часничком їм робимо таке добре, — вони дуже люблять це наше салко. Ковбасу домашню ми робимо», — розповіла голова БО.

Особливу вдячність Інна Галяс висловила міському голові Нововолинська, який допоміг  благодійній організації знайти приміщення та завжди сприяє в роботі. А також подяку «Господиньки» висловили старості селища Благодатного Альоні Леоненко.