Тиск на російських олігархів збільшується з кожним днем, — висловив думку в ефірі ГІТ політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

«Американські спецслужби фактично розкручують оцей моток російського олігархату… Але все рівно (рос. олігархи — ред.) в своїй діяльності повністю лобіюють інтереси від політичної верхівки Кремля і особисто володимира путіна», — розповів політолог.

З його слів, путін дає можливість заробляти конкретним людям:

«Це той же Кантор, який має, Ви назвали, величезного просто виробника добрив, який, до речі, зараз в усій цій продовольчій кризі дуже сильно відстоюються і лобіюються його інтереси. Або той же Михайло Фрідман, звідки прийшов в команду путіна відомий всім нам пан Сурков. Або такий грузинський товариш Мірілашвілі, теж Михайло. І таких людей, насправді, дуже і дуже багато.»
 «Як зливають фактично в публічний простір інформацію західні спецслужби, вже на сьогодні відома чітка мережа отаких лобістських структур: десь це великі підприємці, десь це представники інтелігенції, десь так званої інтелігенції. В понад 85-ти державах — це там, де просто дуже потужні структури», — проаналізував ситуацію Ігор Чаленко.