Українці не мають змоги дізнатися про російську агентуру у владі, хоч всі розуміють, що такі люди є, — наголосив політтехнолог, експерт ГО «Український Центр суспільного розвитку» Юрій Подорожній в ефірі ГІТ.

«Насправді, на окупованих територіях ми з Вами бачимо, як ці «консерви поскривались» і, скажімо, вони здійснюють якусь активну діяльність, там призначаються тимчасовими главами якихось адміністрацій і заступниками призначаються. Подивіться, в кожному з міст окупованих одразу понабирали відділки поліції — це все не приїжджі, це все ті, хто був місцевий, і з якими не працювала Служба безпеки України», — проаналізував він.

Найголовніша інформація: ті, люди, які мали б призначатися керівниками України від людей приховується. У пропагандистських ЗМІ називали різні прізвища: і Януковича, і Царьова з метою покривання тих осіб, що зараз при владі, наприклад в Києві.

«А навмисне мусуються, Ви знаєте, (прізвище — ред.) одного невдахи. Який там сидить в Москві і представляє себе президентом України і іншого алкоголіка, який був тут депутатом Верховної Ради і, знаєте, відігравав таку роль придуркуватого українця, якого демонстрували там по телебаченню в рф,» — додав політтехнолог.