Роботу керівника НАК «Нафтогаз» прокоментував в ефірі ГІТ народний депутат, ексміністр ЖКГ, голова ТСК з діяльності НАК «Нафтогаз» Олексій Кучеренко.

Голова правління компанії Юрій Вітренко був відсутній на засіданні компанії, де зібралася фахова група. Посадовець натомість полетів в Німеччину і уряд його відпустив.

Юрій Вітренко – член команди Андрія Коболєва, яка розпочала свою діяльність в 2014 році. Саме він відповідав як виконавчий директор за напрямок видобутку, за управлінську реформу. На сьогоднішній день ми спостерігаємо збитковість НАК «Нафтогазу», абсолютно роздутий штат, провал видобутку.

«З25 мільйонів гривень особисто Коболєв отримав з НАК «Нафтогазу» (компенсації — ред.), з наших з вами грошей за газ», — зазначив голова ТСК з діяльності Національної акціонерної компанії.
«І нам цієї зими буде дуже не вистачати і наступної, на превеликий жаль, не буде вистачати того газу, який не зміг видобути НАК «Нафтогаз», — наголосив він.

Державна акціонерна компанія не пускає аудиторську службу, хоча це є прямим порушенням законодавства.

Народний депутат вважає, що це справа всіх українців взяти на контроль цю державну монополію. Олексій Кучеренко в найближчий передасть документи щодо порушень в «Нафтогазі» в правоохоронні органи.