Нашим колаборантам на території Запоріжжя, Херсонщини, Лугащини, Донеччини не залишається більше за що триматися, окрім цієї обіцянки Медведєва, заявив в ефірі ГІТ ветеран батальйону «Айдар», голова Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий. Вони сподіваються, що якщо ці регіони будуть включені до складу рф, ЗСУ не будуть вести там воєнних дій.

«Вони (колаборанти – ред.) досі розраховують на те, що їм обіцяв навіть не путін, що характерно, путін з цього приводу був обережнішим, а всього лише старий алкоголік Медведєв», — сказав він.

«Якщо вони зараз створять прецедент, що вони оголошують територією росію просто будь-яку територію, де зараз стоїть їхній солдат, це остаточно зніме будь-які запитання, зокрема й стосовно Криму», — додав ветеран батальйону «Айдар».

Російські військовослужбовці розуміють, що Херсонщина скоро може бути ними втрачена і готують собі наступну лінію оборони: споруджують фортифікаційні споруди на Чонгарі. Цю лінію оборони буде легше утримувати.

Взагалі, ситуація на Харківщині із звільненням великої кількості населених пунктів — це стратегічна зміна такого ж масштабу, як перемога під Києвом навесні.

«Власне харківський контрнаступ повністю принципово змінив цю ситуацію, тепер вже і для всіх наших союзників очевидно, що йдеться про перспективу повної військової поразки росії і саме нашої в прямому військовому сенсі перемоги», — наголосив Євген Дикий.