У Махачкалі, столиці Республіки Дагестан, триває масштабна акція протесту проти мобілізації. Правоохоронці намагаються розігнати протест силою, але протестувальники дають відсіч.

Як повідомляє Telegram-канал «Утро Дагестан», який координує акцію протесту, активісти вийшли на вулиці невеликими групами, після чого об'єдналися і повністю перекрили центральні вулиці Махачкали.

У центр міста у зв'язку з протестами стягнули силовиків. Правоохоронці намагаються точково витягати протестувальників з натовпу або ловити по вулицях і затримувати. Але інші учасники акції відбивають всіх, кого намагаються посадити в машину поліції. Протестувальники скандують «Ні війні, ні мобілізації».



Активну участь у протесті беруть дівчата і жінки, діти. Жінки зупиняють машини правоохоронців, чоловіки – вступають з ними в бійку. Як повідомляється, фіксували випадки застосування поліцейськими сили до жінок.




Організатори протесту закликають не давати правоохоронцям забирати протестувальників, а також називають всіх, хто сьогодні закликає дагестанців сидіти вдома, «прислужниками вбивць дітей». Активісти намір продовжувати протест і вночі. Своєю чергою росгвардійці оточили площу, де стоять протестувальники. Імовірно, планується жорстке затримання учасників акції.