Наразі Україна не планує проводити додаткову мобілізацію через оголошення російським диктатором володимиром путіним «часткової мобілізації».

Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, передає Tagesschau.de.

«Ми вже створили резерви через систему територіальної оборони і будемо активно використовувати ці резерви. Ми не маємо сьогодні оголошувати додаткову мобілізацію. У нас є все, і ми готові до більшої кількості російських військовослужбовців», – сказав він.

Разом з тим Подоляк додав, що Україна втрачає не таку велику кількість бійців, як Росія, якій байдуже на жертви.

Він також запевнив, що наступ ЗСУ не зупинився і пообіцяв, що незабаром можна буде чекати позитивних новин з фронту. При цьому Подоляк підкреслив, що для інтенсивного прориву лінії оборони російської армії, наступним кроком буде відвоювання територій і знищення збройних сил РФ, а для цього потрібна певна кількість бронетехніки, зокрема, танки – саме не радянські танки, які є неефективними, а машини західного зразка, такі як Leopard 2.

Додамо, раніше Подоляк заявляв, що російська мобілізація триває всього п'ять днів, проте керівництво РФ вже зіткнулося з масою проблем.

26 вересня о 15 годині партизани анонсували екстрене звернення. Тим часом дагестанців закликають готуватися і продовжувати боротьбу.