З кожним форумом цей івент все більше набуває ваги, розповів в ефірі ГІТ народний депутат України Олег Дунда.

«Є розуміння більше того в західних політиків, що ця війна повинна завершитись все ж таки демонтажем рф, російської імперії, бо це перший Форум, який проходив під прапорами депутатської групи консерваторів та за реформи — це найбільша група депутатська в Європарламенті», — зазначив нардеп.

Під час форуму йшлося, зокрема, що достатньо, щоб в окремій невеликій національній республіці почалися заворушення, російська федерація не буде мати можливості їх зупинити і розсиплеться як свого часу радянський союз.

Він також висловив думку, шо якщо в Дагестані в найближчий час будуть відбуватися такі ж події, як в союзі в 1980-их, і це набуватиме більшого розмаху, то, відповідно, має початися кінцевий демонтаж російської імперії. Завданням України та учасників форуму в цілому  — сприяти розпаду рф, зокрема у формуванні визвольних загонів. 

Олег Дунда висловив своє ставлення до російського політичного діяча Іллі Пономарьова:

«Він намагається використовувати задля своєї мети саме от такі форуми, щоб просувати іншу владу. Більше того хочу сказати, що в мене своє особисте враження від Іллі Пономарьова, я все ж таки з кожним разом, коли його бачу і слухаю, що він говорить, більше прихиляюсь до тієї думки, що він є інфільтрованим агентом фсб.»