Американський журнал Time включив до списку молодих лідерів Time100 Next трьох українців: Михайла Федорова, Марину Вʼязовську та Олександра Кубракова.

Ключові факти

Перший віцепремʼєр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров потрапив до категорії «Інноватори». Він за короткий час досяг значних здобутків, зазначили в Time. Зокрема, йдеться про цифровізацію України та боротьбу з російською агресією.

«Він допоміг людям побачити, як виглядає сучасна Україна. І зараз він перебуває в центрі протидії російській пропаганді», – зазначено в доповненні до рейтингу.

Науковиця Марина Вʼязовська також потрапила до категорії «Інноватори». Зокрема, завдяки тому, що стала другою жінкою, яка ​​отримала медаль Філдса – одну з найпрестижніших світових нагород з математики.

«Докази Вязовської тісно повʼязані з кодами виправлення помилок, які використовуються в мобільних телефонах, космічних кораблях та Інтернеті, і одного дня можуть утворити більш чіткі звʼязки між багатьма формами звʼязку», – йдеться у коментарі Time.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков потрапив до категорії «Лідери». Як зазначило видання, Кубраков став надійним голосом у соцмережах, «коли його країна поринула у війну, регулярно інформуючи українців про пошкодження аеропортів, доріг, залізниць і мостів».

«Нещодавно він очолював зусилля країни з Чорноморської зернової ініціативи за підтримки ООН. Угода, спрямована на стабілізацію світових продовольчих ринків після зривів війни Росії проти України», – йдеться у коментарі.

Контекст

Time100 Next – список молодих лідерів зі всього світу, який журнал складає з 2019 року. До нього входять митці, медики, урядовці, бізнесмени й науковці. Список не має чіткого вікового обмеження.