Луцька районна рада 29 вересня підтримала заборону московського патріархату на території України. З цього приводу в ефірі ГІТ дав інтерв’ю голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

Під час чергової сесії Луцької районної ради депутати підтримали звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, начальника Волинської обласної військової адміністрації про заборону Української православної церкви московського патріархату на території України. У депутатів практично не було дискусій, вони давно визначилися з позицією щодо функціонування на території громади УПЦ МП.

За словами Олександра Омельчука, жителів окремих населених пунктів, зокрема села Прилуцького, потрібно підштовхнути до переходу в ПЦУ.

«Давали шанс людям: перейти добровільно, але добровільності ми не бачим… І немає тут місця все-таки московським попам, немає тут місця московським фірмам, російським, московським загарбницьким організаціям!», — наголосив голова Луцької районної ради.

«Кожна ваша свічка — це є куля в нашого бійця, кожна ваша молитва — це є розстріляні люди в Бучі, Ірпені, Ізюмі. Як люди ще цього не можуть зрозуміти? Як люди не можуть побачити?», — для Олександра Омельчука це парадокс і він переконаний, що це питання потрібно вирішувати кардинально.