Банкова працює над тим, аби став можливим візит президента Байдена в Україну.

Про це сказав заступник глави Офісу президента Андрія Сибіга в інтерв’ю «Главкому».

«Ми над цим працюємо. Запрошення нами було вислане. Але, за великим рахунком, для президента США запрошення не потрібно. Наша філософія полягала в наступному: ми чекаємо в Києві всіх лідерів, хто з нами. Тому спеціальних запрошень з нашого боку ні для кого не треба, щоб проявити солідарність з українським народом», – сказав Сибіга.

За словами заступника глави Офісу президента, жодних прогнозів щодо проміжних виборів у США в листопаді, коли буде переобрано Палату представників і третину сенату, він робити не береться.

Зауважимо, багато експертів висловлюють побоювання, що у законодавчих орган потрапить чимало трампістів, які, як і Трамп, критично ставляться до надання воєнної допомоги Україні. Однак Сибіга переконує: Банкова «уважно слідкує і чітко бачить статистику».

«Ми розуміємо можливі ризики для нашого українсько-американського треку. Але подивіться, будь-ласка, на всі наші останні контакти на американському треку і вони вам про все скажуть», – сказав політик.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявляв, що візит американського лідера Джо Байдена до української столиці стане важливим сигналом підтримки для України на тлі російської агресії.