Сторічний ювілей у різдвяні дні зустрів мешканець села Молодівка Петро Степанович Манилюк.

У святковий день повнився його дім рідними серцю людьми, щирими привітаннями, теплими обіймами, а ще колядками і зиченнями добра, здоров’я та другої у житті Великої Перемоги, - йдеться на сторінці Турійської селищної ради.

Привітали із сторіччям шанованого ювіляра Турійський селищний голова Олексій Безсмертний та заступник Сергій Власюк. Приймав Петро Манилюк вітання і від начальника Ковельської районної військової адміністрації Ольги Черен та голови Ковельської районної ради В’ячеслава Шворака.

«Життя прожити – не поле перейти, а тим більше, коли воно довжиною у ціле століття. Помережені роки Петра Степановича і чорними, й червоними нитками, хвилинами радості та смутку. У Турійській громаді Петро Манилюк – єдиний фронтовик часів Другої світової війни», – йдеться у дописі.

Будучи прихильником національної ідеї, зовсім юним він примкнув до лав українських повстанців. Пізніше його мобілізували в Червону армію. Гарячими воєнними стежками Петро Степанович пішки пройшов від Ковеля до Берліна. Служив радистом в інженерно-саперних військах. А в рідне село повернувся після демобілізації в 1947 році.

Тож сьогодні, в дні російсько-української війни, ювіляр, як і його родина, мріють про здійснення найзаповітнішої для усіх мрії – перемоги нашої України.